Co hraje roli při výběru kvalitního regálu do domácnosti

Potřebujete svou domácnost vybavit úložnými prostory, do kterých byste vložili boty, pěstované květiny nebo kam byste odložili pneumatiky čekající, až přijde jejich čas? Nemusíte si nutně pořizovat další komodu nebo těžké police, stačí regál, který zastane požadovanou „práci”. Jen si ho tedy vybírejte opravdu s rozmyslem na základě několika parametrů.

Kolik toho má regál unést?

Při výběru regálového systému do domácnosti (ať už do obývacího pokoje, chodby, sklepa nebo komory) musíte vědět, k jakému účelu chcete typ úložného řešení používat. Co konkrétně zde budete skladovat? Bude to zrovna sklizená zelenina, nebo se bude jednat o zmiňované pneumatiky, které budou x měsíců čekat na to, až přijde jejich čas?

Žádná věc totiž nemá nekonečnou nosnost. Musíte vědět, kolik toho bude muset regál pravděpodobně unést, aby se vám po naložení „nákladu” nesesypal jako domeček z karet.

Dvakrát měř, jednou kupuj

Ano, toto staré české tvrzení má trochu jinou podobu, ale upravili jsme si ho do naší podoby. V případě výběru regálu jsou podstatné také jeho rozměry. Předtím, než se pustíte do výběru regálového systému na květiny, boty, vína či cokoliv jiného, změřte si prostor, který máte regálu vyhrazený. Dle zjištěného vybírejte odpovídající typ regálu.

Důležitá je tedy šířka, výška a také hloubka. Když se trefíte do rozměrů, nebudou vám regály ani přečuhovat, nebudou ani příliš vysoké, ani příliš dlouhé nebo úzké.

A co materiál?

Policové regály nemusí být nutně z kovu, i když je známo, že se jedná o jeden z nejstabilnějších a nejlepších materiálů. Je však pravdou, že zejména do interiérů, jako jsou obývací pokoje nebo pracovny, se zrovna kov nemusí hodit. Proto do hry vstupují také dřevěné policové regály, které kov zastoupí tam, kde se nechce.

V případě volby dřevěné alternativy opravdu nepodceňte onu nosnost a informujte se o ní, aby se nestalo, že vám police v polovině rupne.

Další zajímavé články: