Jak vybrat regál

Chcete poradit s výběrem regálu? Už víte v které místnosti, kolik máte místa a k čemu bude sloužit? Regály jsou totiž ideálním prostředkem k tomu, abyste konečně ve svém zaměstnání, domácnosti nebo sklepě založili pořádek a řád. Konec povalujícím se věcem nebo přeplněným poličkám, ze kterých všechno padá, protože toho je na nich příliš mnoho v rámci jejich rozměrů. Vyberte si takový regál, který zastane daleko více práce.

K čemu regál vlastně potřebujete?

Abyste si vybrali skutečně ten pravý regál do vašeho interiéru (ať už do koupelny, obývacího pokoje, dětského pokoje nebo jinam), musíte mít přesně definované požadavky. Abyste se trefili do černého, zodpovězte si otázku, kde budete konkrétně regál používat. Máte na něj speciální estetické nároky, nebo vám naopak nevadí, když bude celý z kovu, protože bude ve skladu a nikdo jiný než vy ho neuvidí?

Co konkrétně budete v regálu skladovat?

Kromě konkrétního účelu musíte také vědět, co v regálu budete (alespoň pravděpodobně) skladovat. Nezáleží možná ani tak na přesném specifiku dané věci, ale spíše na kvantitě skladovaného zboží a na jeho hmotnosti. Protože právě na tom záleží a od toho se bude odvíjet požadovaná nosnost.

Každý regál má trochu jinou nosnost a ne každý unese sto kilogramů. Na některé je zmiňovaných sto kilo poměrně hodně a pod touto tíhou by se mohly zhroutit jako domeček z karet.

Rozměry a celková stabilita

I když je nosnost pravděpodobně tím nejdůležitějším parametrem vůbec, sledujte také další věci, které regálový systém definují. Zajímejte se o rozměry (regálový systém musí sedět na vámi vytyčené místo). Navíc musí být dostatečně stabilní, proto sledujte materiál a pevnost vyrobené konstrukce.

Ostatně i sám materiál vám leccos prozradí, a to nejen celkovou stabilitu daného systému, ale i životnost úložného prostoru.

Jaká má být cena?

Stejně jako při výběru auta nebo čehokoliv jiného, i zde hraje roli cena. Kolik jste ochotní a schopní do regálu investovat? Máte vyhrazený rozpočet a pokud ano, jaká je ona cenová hranice?