Jak uspořádat věci v zahradním domku?

Každý to zná. Ne vždy je čas pečlivě uschovávat všechno nářadí, nástroje a vybavení do zahradního domku. Potom se vám ale může stát, že to, co zrovna potřebujete, nenajdete. Z tohoto důvodu se bude hodit věci v zahradním domku pravidelně třídit a ukládat pořád na stejné místo. Regál, skříně a poličky mohou být vhodným způsobem, jak mít věci co nejvíce uspořádané. Díky regálům navíc můžete ušetřit místo v zahradním domku a vleze se do něj více věcí.

Regál

Na výběr máte z několika možností. Můžete zvolit kovové, plastové nebo dřevěné policové regály. Každý materiál má své plusy a mínusy. Asi nejodolnější je kov, v tomto případě ale obvykle zaplatíte nejvyšší cenu. Získáváte ale materiál odolný proti vlhkosti, což se o dřevěných regálech říct nedá. Ty mají sice uspokojující hmotnost, nicméně vlhko může rapidně zkrátit jejich životnost. Plastové regály jsou nejlevnější, mají ale také nejkratší životnost. Jsou odolné vůči vlhku a mokru.

Uzamykatelné skříně

Je pravděpodobné, že v zahradním domku budete skladovat také nebezpečné chemikálie (hnojiva, jedy apod.). Ať už máte doma děti nebo ne, vždy se vyplatí tyto nebezpečné látky skladovat pod zámkem. Nikdy nevíte, co se může stát. Do vašeho domku může vlézt například sousedova kočka a sníst jed. V takovém případě se budete se sousedem popotahovat, čí je to vina a v nejhorším případě zničit vzájemné vztahy.

Poličky

Nemusí jít o klasické poličky, na které něco naskládáte. V zahradním domku se mohou hodit tyče, na které zavěsíte některé nářadí, jako je například motyka. Zavěšením můžete své nástroje ochránit před korozí, která by mohla nastat díky skladování na vlhké zemi. Navíc tím zvyšujete přehlednost. Víte, kde je ta malá motyčka, kterou zrovna potřebujete a nemusíte přitom přeskládat polovinu nástrojů, abyste se k ní dostali.