Jaké výhody mají regály na květiny?

Pokojové květiny rozzáří každý interiér. Můžete je pěstovat po jedné nebo si pořídit regály na květiny, v rámci kterých na jednom místě uskladníte větší množství květin. Takové regály mohou být velmi pěkné, takže mohou doplnit vzhled vašeho interiéru. Proč byste si měli regály na květiny pořídit i vy?

Nízká hmotnost

Tento regál disponuje nízkou hmotností, protože je obvykle vyroben z lehkého materiálu. Použité materiály jsou navíc tvárné, takže můžete získat regály různých tvarů a provedení. Vzhledem k nízké hmotnosti je snadnější regál posunovat a přemísťovat. To znamená, že své rostliny můžete na jaře a v létě přesunout i se stojanem ven a poskytnout rostlinám lepší podmínky pro jejich růst. Jen se ujistěte, že je váš regál na květiny vhodný pro použití v interiéru i exteriéru.

Je praktický

V případě potřeby můžete své rostliny velmi snadno vzít a například je vysprchovat. Pokud ale rostlina stojí na regálu, je dostatečně stabilní, takže není problém regál přesunovat i s naloženými květinami. Vaše rostliny se vyplatí jednou za čas vysprchovat, protože tím snižujete riziko škůdců a chorob.

Úspora místa

Vhodně zvolené regály mohou šetřit místo. Zatímco bez regálů byste mohli na dané místo položit jen květináč na zem, díky stojanu využíváte také prostory nad podlahou. Milovníci rostlin tedy jistě ocení, že mohou pěstovat více rostlin. Avšak jedno omezení tu je: na jednom regálu je možné pěstovat rostliny, které mají podobné požadavky na stanoviště.

Zajímavý tvar

Některé regály na květiny mohou překvapit zajímavým tvarem. Díky tomu mohou vytvořit ve vašem interiéru zajímavý prvek. Stojany na květiny ale nemusí být vytvořeny pro kulaté květináče. Když se nad tím zamyslíte, mnohem praktičtější je čtvercový nebo obdélníkový květináč. Na regály na květiny můžete použít kulaté i hranaté květináče. Jistě najdete ideální stojan do vašeho interiéru, protože existuje celá řada provedení.