Regály do sklepa

Sklep nemusí být temné místo, kde je jen nepořádek a pavučiny. Regály do sklepa mohou zavést organizovaný pořádek, to vede ke snadnějšímu úklidu a celkově k většímu využití. Znáte slova jako „Nechceš to? Šup s tím do sklepa!” říkala vám to i vaše maminka? Určitě ano. Jenže poté došlo k nemilé situaci – sklep byl záhy plný a nepřehledný a člověk v něm nenašel nikdy nic, co potřeboval ve chvíli, kdy to potřeboval. Naštěstí tyto časy jsou už dávno pryč a dnes už můžete i ze sklepa vytvořit místo pro přehledné a snadné skladování prakticky všeho, co nechcete mít doma na očích. Slouží k tomu regály do sklepa, které musí být dostatečně bytelné a stabilní.

TIP: Ve sklepě jsou oblíbené také regály na víno

Nosnost, stabilita a kvalita

Regálové systémy jsou využívané ve všech odvětvích podnikání, stejně tak najdou své využití v domácím prostředí. Hodí se do dětského pokoje, do garáží, ale samozřejmě také do sklepů, kde konečně po letech udělají řádný pořádek. Je však třeba najít takové regály, které splňují očekávání a které si poradí s jakoukoli zátěží, jež na ně umístíte.

Při výběru ideálního regálu do sklepa proto berte v potaz tři věci, a těmi je nosnost, stabilita a kvalita. Regálový systém musí být z bytelného materiálu, na který je spolehnutí a který udrží nejednu konzervu nebo bedýnku s věcmi. O zmiňované nosnosti se před koupí informujte, ne každý regál je stavěný pro více jak sto kilo nebo jinou hmotnostní hranici. A nakonec celková stabilita – klíč k tomu, aby vám všechno skladované nespadlo na hlavu.

Druhy regálových systémů do vašeho sklepa

V současné době si můžete vybírat z řady druhů a typů regálových systémů. Existují alternativy celokovové, také takzvané bezšroubové regály s HDF policemi, které jsou velmi pevné, ale nikoliv přehnaně velké čili prostoru vám nebude ve sklepě příliš ubráno.

Do problematických rohů se hodí rohové regály, které jsou velmi moderní (jedná se o nejnovější podobu regálů na trhu) a jejich benefitem je, že k jejich smontování nepotřebujete prakticky žádné náčiní.

Existují také bezšroubové kovové regály s drátěnými policemi, jež se hodí hlavně pro zahradní náčiní, které je věčně špinavé po zahradních pracích. Drátěná police má velmi snadnou údržbu čili vám nebude ani příliš vadit, pokud se zašpiní.