Jak správně vybrat stolní nohy?

Stolní nohy představují důležitý prvek v interiérovém designu. Kromě jejich očividné funkčnosti totiž doplňují celkovou atmosféru prostoru, ve kterém se nacházejí. Zároveň díky jejich správnému výběru dokážete vytvořit jedinečný kus nábytku přesně podle vašich představ a potřeb.

Přestože výběr správné stolní nohy se nezdá být komplikovaný, není třeba ho podcenit. Jak tedy správně vybírat stolní nohy a podnoží?

KONFERENČNÍ, JÍDELNÍ NEBO BAROVÝ?

Při výběru stolních noh sehrává výška důležitý faktor. Standardní jídelní stoly mají přibližně 750 mm. Při jejich výrobě se využívají nejčastěji stolní nohy o výšce 710 či 720 mm. Podobně vysoké jsou i nohy psacích stolů. V případě konferenčních stolků se obvykle používá výška nohou od 200 mm do 400 mm.

Stolní nohy s výškou přibližně 900 mm se využívají u barových stolů, kuchyňských pultů či ostrůvků a podobně.

Při volbě výšky nohy určitě berte v úvahu i tloušťku stolní desky.

NOSNOST A DESIGN SE NEMUSÍ VZÁJEMNĚ VYLUČOVAT

Většina lidí se při „vyskládání“ svého vysněného stolu soustředí jen na výběr stolové desky. Ovšem stolní nohy jsou nejen funkčním, ale také designovým elementem. Přestože je třeba zohledňovat jakou mají nosnost, jejich celkový vzhled nemusí jít stranou. Ať už si zvolíte dřevo, mramor nebo sklo, stolní nohy a podnože z naší nabídky je unesou. Jsou vyrobeny z oceli, a proto se hravě popasují is těžšími materiály.

VYBERTE SI STYL, KTERÝ VÁM SEDÍ NEJVÍCE

Chcete mít čtyři nohy nebo dvě? Preferujete spíše minimalismus nebo výraznější prvky? Stolové nohy si jednoznačně vybírejte ve stylu, který vám je blízký a zároveň, aby se hodily k celkovému vzhledu místnosti, kde se bude stůl nacházet.

U nás najdete širokou nabídku kovových nohou a podnoží v industrialním, skandinávském a loftovém stylu. Milovníky netradičních kousků může zaujmout stolová noha SKND SNAKE s jedinečným kovovým zpracováním. Je ideální pro využití skleněné tabule, díky které vynikne její provedení.

STOLNÍ NOHA NA MÍRU

Nenašli jste v naší nabídce stolní nohy a podloží, které by vám vyhovovaly? To není vůbec problém. V případě zájmu nabízíme možnost vyrobení stolní nohy na míru.